fbpx Offerte aanvragen

Ral 9010 of 9001 kozijnen

In Nederland worden de meeste kozijnen voor woningen geverfd in de kleuren RAL 9010 of 9001. Dit zijn standaard kleurencodes die bij praktisch elke woning passen. RAL 9010 wordt zuiver wit genoemd en komt overeen met gebroken wit. RAL 9001 staat gelijk aan crème wit. Deze kleuren worden zowel voor de binnenkant als de buitenkant van kozijnen gebruikt. Kozijnen in deze kleuren bestel je eenvoudig bij ons in de webshop. In onze moderne productieruimte worden RAL 9010 of 9001 kozijnen met zorg en vakmanschap gemaakt en voorzien van een goede grondlaag in de gewenste kleur. Daarna zijn de kozijnen overschilderbaar in elke denkbare kleur.

Verfspuitrobots

Nadat de kozijnen zijn gemaakt en bewerkt in onze productieruimte volgens de juiste maatvoeringen, worden ze met een automatisch transportsysteem naar de verfspuitruimte vervoerd. Ben je benieuwd hoe het spuiten van RAL 9010 of 9001 kozijnen met onze verfspuitrobots in zijn werk gaat?

Bekijk de video

De voordelen van RAL 9010 of 9001 kozijnen

Kozijnen in lichte kleuren hebben voordelen ten opzichte van kozijnen die in een donkere kleur worden gemaakt.

  • Contrast
    Heb je een woning met een vrij donkere gevel? Dan contrasteren kozijnen in RAL 9010 of 9001 hier mooi bij. Door contrast aan te brengen, gaan lichte kleuren meer stralen en winnen donkere kleuren aan diepte. Ook de kleur van het voegwerk is hierbij bepalend.
  • Binnenmuren in een andere kleur
    Ben je klaar met de witte binnenmuren van je woning en hebben je kozijnen juist een donkere kleur? Als je kiest voor kozijnen in RAL 9010 of RAL 9001, kun je de muren in je woonkamer, keuken of slaapkamer ook eens verven in een mooie groen- of grijstint. Dit geeft een bijzonder effect en een warme sfeer aan je woning.
  • Gaan langer mee
    Kozijnen in lichte tinten weerkaatsen het zonlicht en gaan daardoor langer mee dan kozijnen in donkere tinten, die het zonlicht absorberen en hierdoor veel uitzetten en krimpen. Donkere kleuren kunnen ook iets eerder vervagen omdat ze veel zonlicht absorberen.

Kies je voor RAL 9010 of RAL 9001 kozijnen?

Het verschil tussen de mogelijke tinten wit lijkt misschien klein, maar toch heeft elke wittint zijn unieke eigenschappen.

RAL 9001
In voorgaande jaren werd de kleur RAL 9001 het meest gekozen voor kozijnen. Door de crème witte kleur passen deze kozijnen bij zowel de meeste gevels als bij de meeste interieurstijlen. Wanneer je bijvoorbeeld donkere kleuren op de muren wil gebruiken, maar wel van een wat klassiekere uitstraling houdt, is RAL 9001 de beste kleur.

RAL 9010
RAL 9010 komt het meest in de buurt van echt wit en zie je vaak terug bij modernere woningen of woningen met een strakkere indeling. Ook voor hoge kamers met veel lichtinval is RAL 9010 een goede keuze. Let hierbij goed op de combinatie met andere, donkere kleuren om te voorkomen dat het contrast te groot wordt.

Persoonlijk advies

Het blijft natuurlijk lastig om vooraf te bepalen welke kleur voor kozijnen het beste past bij zowel de buitenkant als de binnenkant van je woning. Als woningbouwspecialist hebben we bij Peters Machinale veel kennis en ervaring over de juiste kleurcombinaties en helpen we je graag met een persoonlijk advies.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0