fbpx Offerte aanvragen

Raamkozijn bestellen

Ben je op zoek naar een raamkozijn van goede kwaliteit voor je woning? Dan ben je bij onze webshop aan het juiste adres. In een paar stappen stel je je raamkozijn samen en je ziet meteen wat de totale kosten zijn. Vervolgens gaan we in onze moderne fabriek aan de slag, waarbij we een hoge kwaliteit garanderen.

Tips raamkozijn aanschaffen

Bij de aanschaf van een raamkozijn moet je aan veel dingen denken. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet, zetten we de belangrijkste tips even voor je op een rijtje.

 • Welke afmetingen moet je aanhouden?
  Hou bij het meten van het benodigde raamkozijn altijd de buitenwerkse maat aan, deze bepaalt de grootte van het raamkozijn.
 • Kies je een vast raam of een beweegbaar raam?
  Als het enkel gaat om genoeg daglicht, is een vast raam voldoende. Moet het raam open kunnen voor bijvoorbeeld ventilatie, dan kun je kiezen uit verschillende soorten beweegbare ramen.
 • Draait het raam naar binnen open of naar buiten?
  Een voordeel van naar binnendraaiende ramen is dat je het raam eenvoudig van binnenuit kunt wassen. Ramen die naar buiten draaien zijn handig in kleinere ruimtes.
 • Wil je extra zijramen of bovenramen in het kozijn?
  Om meer licht binnen te laten of ter verfraaiing kun je kiezen voor een extra vak bovenaan of aan een of meer zijkanten van een het raam.

Bekijk een raamkozijn in de webshop

In onze webshop zie je welke soorten raamkozijnen we bieden. Je bepaalt zelf de afmetingen, de kleur en de draairichting.

Duurzaam raamkozijn

Een raamkozijn van Peters Machinale wordt gemaakt onder het FSC-keurmerk. Dat betekent dat het hout dat wij gebruiken, afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos dat door verantwoord bosbeheer behouden kan blijven. Bovendien hebben onze houten raamkozijnen een lange levensduur en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Enkele tips voor het onderhoud

 • Met een nieuwe verflaag bescherm je je raamkozijn opnieuw tegen vocht en andere weersinvloeden. Bovendien gaat het raamkozijn zo weer langer mee.
 • Maak je raamkozijn in ieder geval een keer per jaar goed schoon. Neem af met lauwwarm water en een professioneel schoonmaakproduct.
 • Door weersinvloeden kan het hout krimpen of uitzetten, waardoor heel kleine openingen kunnen ontstaan. Deze openingen kun je opnieuw kitten om verdere schade tegen te gaan.

Hang- en sluitwerk raamkozijn

Wanneer je een raamkozijn bestelt in onze webshop, leveren wij standaard hang- en sluitwerk met het politiekeurmerk voor inbraakveiligheid mee. Zo weet je zeker dat je beschikt over de juiste materialen om je raamkozijn goed en veilig af te sluiten. Heb je een vraag over de inbraakveiligheid van je raamkozijn? Laat het ons weten, wij helpen graag.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0