Word het een kunststof of houten kozijn?

Twijfel jij nog of je nou voor houten of kunststof kozijnen moet gaan? Wij hebben een aantal voordelen van houten kozijnen op een rijtje gezet.

Levensduur
Nieuwe kozijnen zijn een investering en je wilt dat ze lang meegaan. Kies je voor een hoogwaardige houten lijst, dan is dat geen enkel probleem. Hardhout is een sterk en duurzaam materiaal. Door zijn compacte structuur is hardhout zelfs bestand tegen de zwaarste weersomstandigheden. Uiteraard heeft het houten kozijn onderhoud nodig. Hierbij is de kwaliteit van de gebruikte verf erg belangrijk. Bij gebruik van hoogwaardige verf is het voldoende om de verf elke 6-8 jaar aan te brengen. Hierdoor hebben ze niet meer onderhoud nodig dan houten kozijnen en deuren van andere materialen, waardoor onderhoud eenvoudig te beheren is.

Makkelijk te bewerken
Het houten kozijn heeft een langere levensduur en uitstraling, omdat hout een gemakkelijk te verwerken materiaal is. Door houten kozijnen te voorzien van een nieuwe verflaag kun je ze eenvoudig een nieuwe look geven. Is het raamkozijn beschadigd? Waar kunststof en aluminium kozijnen vaak vakmensen vereisen om schade te herstellen, kunt je het met houten kozijnen het eenvoudig zelf repareren. Waardoor je op onderhoudskosten bespaard.

Natuurlijke uitstraling
De natuurlijke uitstraling van het houten kozijn en de deur kan door geen enkel materiaal worden nagebootst. Dankzij de warme uitstraling brengt het houten frame direct meer comfort in huis. Bovendien heb je met houten kozijnen altijd unieke producten. Hout is een natuurlijk product en elk frame heeft een ander houtnerf patroon.

Optimaal warmte- en geluidsisolerend
Hout is van nature sterk isolerend. Ook de isolatiewaarde van houten kozijnen is hoger dan die van kunststof en aluminium kozijnen. Dit kan de energiekosten verlagen! Het houten frame kan ook voor de beste geluidsisolatie zorgen. Hun kwaliteit heeft een sterk geluidsisolerend effect, wat ervoor kan zorgen dat het geluid van buitenaf wordt verminderd.