Een kijkje in het productieproces

Ook dit jaar staan wij weer voor je klaar, want bij ons is de klant koning en we doen geen concessies aan kwaliteit. Jouw wensen zijn voor ons dan ook het vertrekpunt van alles wat we maken. Wij hebben een breed aanbod aan kozijnen, ramen en deuren en HSB (houtskeletbouw) elementen. Van ons online aanbod tot aan specifiek maatwerk. Deze worden allemaal gemaakt in onze moderne timmerfabriek, alles is namelijk volledig geautomatiseerd.

Hoe werkt het huidige productieproces? De start blijft hetzelfde: een tekening. Computergestuurd maakt de machine onderdelen op maat. Na de assemblage krijgen de kozijnen en deuren een QR-sticker en gaan ze de lucht in, via het ingenieuze transportsysteem aan het plafond richting de cabines met twee spuitrobots.

Habraken vertelt: “De QR-code wordt afgelezen. De railsystemen weten dan de juiste route, de bijbehorende robot, hoevaak er gespoten moet worden en waar ze terecht moeten komen. Op een monitor kunnen we alle kozijnen en deuren volgen.”

Het is fascinerend om te zien hoe de eenarmige robot draait, keert en spuit. Zeven verfpompen leveren de standaardkleuren. Wisselen van kleur kan de robot zelf. De robot werkt erg efficiënt. Hij kan altijd doorgaan, ook ‘s avonds als het moet om de buffer weg te werken. Via de droogkamer vervolgen de deuren en kozijnen hun weg en maken zoveel rondjes als nodig.

Onze moderne timmerfabriek zorgt ervoor dat we eersteklas kwaliteit kunnen garanderen en de bestellingen snel kunnen leveren. Uw bestelling wordt namelijk binnen 10 werkdagen aan huis geleverd.