fbpx Offerte aanvragen

Meranti kozijnen

Overweeg je om houten kozijnen aan te schaffen voor je woning? De binnen- en buitenkozijnen in onze webshop zijn gemaakt van eersteklas houtsoorten zoals meranti en mahonie. Deze houtsoorten zijn FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Meranti kozijnen garanderen een zeer lange levensduur en zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. De kozijnen worden in onze eigen moderne productieruimte geproduceerd, bewerkt en gecontroleerd. Zo weet je zeker dat je kozijnen aanschaft die aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Kozijn op maat

In onze webshop heb je keuze uit allerlei soorten meranti kozijnen, ramen en deuren. Kies een model, een indeling en een kleur en voer de juiste maten in, dan worden je kozijnen op maat zo snel mogelijk gemaakt!

Duurzame meranti kozijnen

Meranti is afkomstig van meer dan 100 verschillende soorten Shorea-bomen in Zuidoost-Azië. Deze houtsoort is duurzaam in meerdere opzichten. Enerzijds is het meranti hout dat wij gebruiken voor de productie van onze kozijnen FSC-gecertificeerd. Dit hout is speciaal voor de bouw gekweekt, waardoor er geen oerbossen voor gekapt zijn. Anderzijds zijn meranti kozijnen duurzaam omdat ze zijn ingedeeld in duurzaamheidsklasse 2, 3 of 4. In totaal bestaan er vijf duurzaamheidsklassen, waarbij 1 het meest duurzaam is en 5 het minst. De levensduur van kozijnen van deze houtsoort is 30 tot 40 jaar en daarmee van zeer hoge kwaliteit. Wanneer je de kozijnen bovendien goed onderhoud, blijft de kwaliteit behouden.

 

Welke kozijnen zijn gemaakt van meranti?

In onze webshop zie je bij de productspecificaties van welk hout de kozijnen zijn gemaakt. Bij Peters Machinale maken we kozijnen van vurenhout, meranti en mahonie. Bovendien is het mogelijk om een technische tekening van het kozijn te downloaden, zodat je duidelijk kunt zien wat de maten zijn.

 

De voordelen van meranti hout

Wanneer je meranti kozijnen via onze webshop bestelt, weet je zeker dat je kozijnen van de beste kwaliteit hebt. We zetten de voordelen van deze kwalitatieve houtsoort even voor je op een rijtje.

  • De kwaliteitseisen van meranti kozijnen worden streng gecontroleerd op afkomst van duurzaam beheerde bossen.
  • Meranti is relatief goedkoper dan andere houtsoorten.
  • Kozijnen van meranti gaan wel 30 tot 40 jaar lang mee, als je ze regelmatig schoonmaakt en onderhoudt.
  • Deze houtsoort heeft een minimale werking, waardoor krimpen of uitzetten als gevolg van weersinvloeden beperkt blijft.
  • Kozijnen van meranti hebben beter isolerende eigenschappen dan kozijnen van kunststof of aluminium.
  • Dankzij de duurzame eigenschappen is meranti ook heel geschikt voor buitenkozijnen.
  • Kozijnen die uit meranti bestaan, kunnen gemakkelijk in alle kleuren geschilderd worden.
  • Meranti kozijnen lenen zich heel goed voor reparatie bij eventuele beschadigingen. Denk hierbij aan zagen, schroeven, boren of lijmen.
  • Deze houtsoort vergrijst minder snel, wat de kleur van je kozijnen ten goede komt.

Hang- en sluitwerk kozijnen

Al onze raam- en deurkozijnen worden geleverd met standaard hang- en sluitwerk, voorzien van het politiekeurmerk voor inbraakveiligheid. Op die manier ben je er zeker van dat je de ramen, deuren en kozijnen in je woning goed en veilig af kunt sluiten. Heb je een vraag over de inbraakveiligheid van het hang- en sluitwerk van je meranti kozijnen? We helpen je graag met persoonlijk advies!

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0