fbpx Offerte aanvragen

Mahonie kozijnen

De buitenkozijnen, ramen en deuren van Peters Machinale worden gemaakt van eersteklas mahoniehout. Dat is niet voor niets, want de kenmerken van deze houtsoort zorgen ervoor dat mahonie kozijnen van zeer hoge kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Mahonie heeft een duurzaamheidsklasse tussen 2 en 3 en gaat minstens 30 tot 40 jaar mee. Mahonie is een hardhout, dat zich goed leent voor zowel machinale bewerking als bewerking met handgereedschap. Al onze mahonie kozijnen zijn KOMO-gecertificeerd. Dit betekent dat de kozijnen voldoen aan alle wettelijke eisen en aan alle kwaliteitseisen die door professionele partijen worden gesteld.

Geleverd waar en wanneer je wilt

Zodra je je kozijnen, ramen of deuren hebt besteld in onze webshop plannen we het in bij de productie. Binnen vier weken worden je mahonie kozijnen op maat gemaakt en leveren wij ze af waar en wanneer je wilt. Zo kun je ondertussen zelf verder met de bouw of verbouwing van je woning en regelen wij de rest!

Eigenschappen mahonie kozijnen

Mahonie komt van verschillende soorten bomen, voornamelijk uit West-Indië en West-Afrika. Dankzij zijn roodbruine kleur is mahonie een bekende houtsoort en wordt mahonie ook vaak aangeduid als kleur. Mahonie is een hardhout en is daarom heel geschikt voor het maken van kozijnen, deuren en ramen.

 • De vorm, structuur en kleur van mahonie is bij elk stuk hout anders. De fijne nerf en vlamtekenening zorgen bovendien voor een robuuste en karakteristieke uitstraling.
 • De kwaliteit van mahonie is zeer hoog en stabiel. Het hout levert een strak resultaat en zal niet snel krimpen, uitzetten of kromtrekken.
 • Kozijnen van mahonie zijn goed te bewerken door middel van boren, zagen of schroeven.
 • Het hout dat wij gebruiken voor het produceren van onze mahonie kozijnen is FSC-gecertificeerd en is afkomstig van duurzaam gekweekte bossen.

 

Buitenkozijnen van mahonie

Mahonie hout is bij uitstek geschikt voor de productie van buitenkozijnen, ramen en deuren. Door de hoge duurzaamheid is dit hout goed bestand tegen weersinvloeden en heeft het een hoge isolerende werking. In onze webshop kun je de volgende mahonie kozijnen bestellen:

 • Deurkozijnen
  Onze buitendeurkozijnen met buitendraaiende deur van mahonie worden gemaakt in acht verschillende soorten.
 • Glaskozijnen
  De mahonie glaskozijnen met draaival raam zijn er met en zonder extra glasvak. Het glasvlak kan geplaatst worden aan de bovenkant of de zijkant van het glaskozijn.
 • Schuifpuien
  In onze webshop bieden we verschillende schuifpuien van het beste mahoniehout met een enkele of dubbele schuifdeur.
 • Ramen
  Ook de ramen bij Peters Machinale zijn gemaakt van hardhout mahonie. Je kunt kiezen uit binnen- en buitendraaiende ramen of een uitzet/klepraam. Ook een binnenvallend raam behoort tot de mogelijkheden.
 • Deuren
  Binnen- en buitendraaiende deuren van mahonie zijn er in verschillende uitvoeringen.

Eigen productie van mahonie kozijnen

De mahonie kozijnen die je ziet in onze webshop worden gemaakt in onze eigen moderne productieruimte en bewerkt door vakkundige specialisten. Door middel van CNC-gestuurde machines, een volautomatisch railsysteem en verfspuitrobots worden onze mahonie kozijnen op snelle en efficiënte wijze geproduceerd en voldoen ze aan alle kwaliteitsnormen. Heb je een vraag over de productie van onze kozijnen of ben je benieuwd naar hoe de productie in zijn werk gaat? Kom eens langs bij Peters Machinale.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0