fbpx Offerte aanvragen

Houten raamkozijn

Een houten raamkozijn is de beste keuze als je kozijnen wil die lang meegaan en echt iets toevoegen aan je woning. De houten raamkozijnen in onze webshop zijn met zorg en vakmanschap geproduceerd. Bovendien worden onze kozijnen gemaakt van het beste hardhout zoals meranti en mahonie, die beide zeer goed bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden. En omdat iedere woning weer anders is, kun je je houten raamkozijn in onze webshop helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit diverse verschillende modellen die je stuk voor stuk op maat kunt laten maken. Bovendien voorzien wij de raamkozijnen van een goede grondlaag, waarbij je kunt kiezen uit de meest voorkomende RAL-kleuren.

Eenvoudig bestellen, binnen vier weken geleverd

Een houten raamkozijn bestellen is heel eenvoudig. In onze webshop maak je een account aan en kies je het raamkozijn van je voorkeur. Geef de juiste maten en de kleur in en binnen vier weken leveren wij je nieuwe kozijnen op een locatie naar keuze.

Welke soorten houten raamkozijnen zijn er?

Welk type woning je ook aan het bouwen of verbouwen bent, in de webshop van Peters Machinale hebben we naast houten deurkozijnen ook het houten raamkozijn dat je zoekt. We zetten de beschikbare modellen even voor je op een rijtje.

 • Draaivalraam
  Een draaivalraam wordt ook wel een draaikiepraam genoemd. Dit raam kan om twee assen draaien, zowel verticaal als horizontaal. In verticale stand kun je het raam als een normaal raam naar binnen opendoen. Horizontaal ‘valt’ het raam aan de bovenkant een klein stukje open. Het is ook mogelijk om een extra glasvlak aan de linker- of rechterkant te plaatsen bij een draaivalraam.
 • Naar buitendraaiend raam
  Wanneer je ruimte wil besparen in je woning, maar er in bepaalde ruimtes toch ventilatie gewenst is, zijn buitendraaiende ramen een goed idee. Ook bij buitendraaiende ramen kun je kiezen voor een extra glasvak aan de linker- of rechterzijde voor extra lichtinval.
 • Uitzetraam/Klepraam
  Bij een uitzetraam of klepraam zitten de scharnieren aan de bovenzijde van het kozijn. Je kunt dit raam openzetten, waarbij de onderzijde naar buiten opengaat. Een voordeel van deze raamkozijnen is dat je een ruimte kunt ventileren, ook als het buiten een beetje regent. Het uitzetraam is ook leverbaar met een extra glasvak aan de bovenkant.
 • Dakkapelkozijn met glasvak en twee draaivalramen
  Dit houten raamkozijn wordt vaak gebruikt voor dakkapellen, vanwege de ruime lichtinval. De buitenste twee draaivalramen kunnen in twee standen geopend worden en het glasvak in het midden zorgt voor extra licht.
 • Glasvlak
  Er zijn ook houten raamkozijnen met enkel een glasvak, die niet open kunnen. Deze kozijnen worden vaak gebruikt voor extra lichtinval.

 

Twee glasvakken met tussendorpel of tussenstijl

Wil je meer lichtinval, zonder dat het glasoppervlak te groot wordt? Kies dan voor een houten raamkozijn van twee glasvakken met een horizontale tussendorpel of een verticale tussenstijl.

Technische tekening

Om niet alleen het bestellen, maar ook het plaatsen van je houten raamkozijn makkelijker te maken, kun je bij elk model in onze webshop een technische tekening downloaden. Zo weet je precies hoe je de maten van je kozijn het beste kunt meten en waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van je kozijn. Ben je klaar om je houten raamkozijn te bestellen? Ga naar onze webshop en maak een account aan.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0