fbpx Offerte aanvragen

Hardhouten kozijnen

Hardhouten kozijnen worden vaak gekozen bij vervanging van kozijnen in een bestaande woning of bij de bouw van een nieuwe woning. Met hardhout wordt het hout van loofbomen bedoeld. Omdat deze langzamer groeien, heeft het hout een hogere dichtheid. Kozijnen van hardhout hebben veel voordelen, waarvan levensduur een van de belangrijkste is. Door het sterke hout zijn deze kozijnen bestand tegen alle weersinvloeden en gaan ze 40 tot 75 jaar mee. Peters Machinale biedt hardhouten kozijnen voor binnen en buiten. Je kunt kiezen uit de volgende kozijnen:

Alle kozijnen hebben het FSC-keurmerk; dit betekent dat het hout is gekapt onder toezicht van bosbeheer.

Advies

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het selecteren van de juiste hardhouten kozijnen voor je woning? Je bent van harte welkom bij Peters Machinale, zodat we je een gedegen advies kunnen geven.

De voordelen van hardhouten kozijnen

Wanneer je overweegt om hardhouten kozijnen voor je woning aan te schaffen, is het goed om de voordelen te weten. We zetten ze voor je op een rijtje.

 • Uitstraling
  Hardhouten kozijnen hebben een karakteristieke en natuurlijke uitstraling, waardoor je je al snel thuis voelt. Het warme van het hout kan meer sfeer geven dan kunststof of aluminium kozijnen.
 • Schilderbaar
  De verflaag op hardhouten kozijnen beschermt het hout nog beter tegen allerlei weersinvloeden. Hardhouten kozijnen zijn altijd overschilderbaar in een andere kleur. Hierdoor gaan de kozijnen langer mee.
 • Onderhoud
  Reparaties aan hardhouten kozijnen zijn eenvoudig en goed uitvoerbaar, omdat indien nodig in het hout geboord kan worden.
 • Isolatie
  De isolatiewaarde van hardhouten kozijnen is hoger dan die van een kunststof of aluminium kozijn en zorgt op deze manier voor energiebesparing.

hardhouten kozijnen

Onderhoud van hardhouten kozijnen

Hardhouten kozijnen vragen weinig onderhoud, maar toch is het belangrijk om de kozijnen regelmatig te controleren en schoon te maken. Waar moet je bijvoorbeeld aan denken bij het onderhoud van hardhouten kozijnen:

 • Schoonmaken
  De hardhouten kozijnen blijven het mooist als ze regelmatig worden schoongeboend met lauwwarm water en een schoonmaakproduct. (geen schuurmiddel) Tijdens het schoonmaken zie je overigens ook meteen of er misschien scheurtjes of plekjes met rot hout zijn.
 • Kit bijwerken
  Hout is een natuurproduct en kan door weersomstandigheden krimpen of uitzetten. Dit kan in enkele gevallen effect hebben op de aangebrachte kit van de hardhouten kozijnen.
 • Hang- en sluitwerk
  Controleer ook regelmatig het hang- en sluitwerk van de hardhouten kozijnen. Kijk of de scharnieren soepel open en dichtgaan en behandel ze eventueel met wat teflonspray.
 • Schilderen
  Elke tien tot vijftien jaar moeten hardhouten kozijnen geschilderd worden. Je kunt indien gewenst een andere kleur kiezen.

Hardhouten kozijnen bestellen

Wil je weten wat de prijs is voor hardhouten kozijnen in je woning? Met de prijscalculator in onze webshop weet je meteen wat de totaalprijs gaat worden.

Peters Machinale

De webshop www.kozijnenramenendeuren.nl van Peters Machinale is onderdeel van de Peters Groep. Een zeer solide organisatie, die zich kenmerkt door korte lijnen en waar betrokkenheid, vakkundigheid en nazorg hoog in het vaandel staan. Al ruim 25 jaar staan zij met volledige service en bouwbegeleiding klaar om bouwprojecten tot een groot succes te maken, altijd strevend naar innovatie en duurzaamheid. Door ruime kennis, ervaring en een flexibele instelling zijn ze in staat zich goed in te leven in ieder bouwproject en bedenken ze creatieve oplossingen voor onverwachte uitdagingen.

Meer over Peters Groep

 

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0